søndag den 1. september 2019

Ønsketænkning...

Fluen lander tæt på modsatte bred eller måske endda oppe på noget vegetation på bredden. Med et lille vip med stangen hopper fluen ud i åen, glider ned langs grødekanten et stykke, inden den svinger ud over et af åens dybe huller og ender med at blive trukket op langs egen bred. Et eller andet sted i forløbet dukker den store blanke fisk op, tager fluen i en vending og forsvinder i dybet, hvorefter der er fast fisk.
Dette scenearie forestiller jeg mig hver gang jeg er på fisketur ved åen. For det meste bliver det ved ønsketænkningen, men i dag....

Fluen lander foran busken, glider ned langs den og svinger ud over hullet...
3 gange skete dette i dag, bortset fra at fiskene ikke var store og blanke, men mindre og rødprikkede. Den første kom som lyn fra klar himmel ud fra brinken og tog fluen uden tøven. Nummer 2 kom op fra dybet og måtte bruge 2 forsøg på at tage fluen, mens den sidste stille og roligt tog fluen, da den svingede helt ind under egen bred.

Fisk nr. 2 på 35 cm måtte ind i grøden for at få fluen fjernet.
Tre fine bækørreder, 30, 35 og 30 cm, gjorde dagens fisketur til en fremragende oplevelse på årets første efterårsdag. Den første kunne selv hoppe af krogen igen, den anden måtte have krogen fjernet med tangen, mens jeg kunne lirke krogen ud med stangspidsen på den tredje.

Dagens flue, spritny Juletræ special
Ønsketænkningen gik næsten i opfyldelse, men den kan vi forsætte på næste fisketur. Der resterer stadig 2 måneder af sæsonen, så muligheden er der stadig.

Fisk nr. 3 på krogen

Ingen kommentarer: